Tessa aan de stegge

TESSA

Tessa aan de Stegge is de oprichter van Purpose Lab. In de rol van projectontwikkelaar en brengt ze samen met experts in de netwerkorganisatie strategie, (trend)onderzoek, concept en communicatie bij elkaar. Purpose Lab helpt merken zo om een duurzame en toekomstgerichte strategie te ontwikkelen én te vermarkten.

Over Tessa aan de Stegge

Purpose Lab is het tweede bedrijf dat ik heb opgericht. De focus op duurzaamheid en de flexibiliteit van deze netwerkorganisatie, stelt me in staat om creatief en bewust te ondernemen in samenwerking met experts en opdrachtgevers met eenzelfde mindset. Sinds 2007 ben ik werkzaam als (trend)onderzoeker, strateeg en communicatiespecialist aan zowel de bureau- als aan de klantzijde. Het analyseren van veranderende consumentenbehoeften en het onderzoeken van trends en innovatieve businessmodellen doe ik graag. Net als de doorvertaling naar concepten, campagnes en evenementen. Komend uit een ondernemersfamilie blijft de lokroep van ‘zelf creëren’ onweerstaanbaar. Sinds 2012 ben ik ondernemer. De eerste zeven jaar ontwikkelde ik met een vast team onder de naam Cherry LAB een honderdtal campagnes en rolde die uit voor bestemmingen, hotels, start-ups en reisorganisaties.

Purpose Lab Tessa aan de Stegge

Bewust ondernemen

Purpose Lab stimuleert het maken van bewuste keuzes op het gebied van reizen. Reizen heeft een paradoxale kant die mij in beweging zet. Aan de ene kant brengt het verbinding tussen mensen en verbetert reizen de lokale welvaart. Aan de andere kant vervuilt reizen vaak het milieu en beschadigt massatoerisme cultuur en natuur. We vergeten daarbij weleens dat we ergens te gast zijn. Betekenisvol reizen is voor mij een trend van deze tijdsgeest. Opdrachtgevers noemen mij een grensverleggende, oprechte en hands-on persoonlijkheid. Het motto Don’t hate what you don’t understand past bij mij. Het is menselijk om tegen verandering op te zien: toch is er nieuwe visie nodig om met de nieuwe wereld om te gaan.

Ik geloof dat verantwoord reizen alleen maar voordelen biedt. Voor de reiziger een bijzondere beleving en voor het gastland werkgelegenheid, welzijn van mens en dier en behoud van natuur en cultuur.
Tessa aan de Stegge
Oprichter Purpose Lab

Down to earth

Ik sta letterlijk en figuurlijk met twee voeten op de grond. Down to earth in de zin van een nuchtere kijk hebben op het leven zit in mijn Twentse roots, waar ik nog steeds graag kom. Ook ben ik down to earth doordat ik me verbonden voel met de natuur en de aarde. De projecten en vraagstukken waar Purpose Lab zich mee bezighoudt draaien dan ook altijd om de vraag: Hoe kunnen we reizen en leven op een manier die minimaal belastend is voor het milieu, goed is voor de lokale bewoners en bijdraagt aan het behoud van cultuur en natuur? Ik geloof dat bewuster reizen niet alleen leidt tot een meer duurzame, maar ook leukere ervaring voor zowel de reizigers als het gastland.

Contact

Wil je contact opnemen met mij? Ga dan naar de contactpagina. Meer over de diensten van Purpose Lab, vind je op deze pagina.