Wilder Süden 2

WilderSüden

Voor de Duitse regio Baden-Württemberg ontwikkelde Purpose Lab de campagne WilderSüden, waardoor het duurzame en 'wilde' zuiden van Duitsland op de kaart wordt gezet.

ACHTERGROND
Baden-Württemberg ligt in het zuidwesten van Duitsland en heeft een ruige natuur, mediterrane invloeden, relaxte sfeer, mooie steden en veel culinaire, architectonische en historische plekken. De regio is naar eigen zeggen The sunny side of Germany en doet veel dingen net even anders dan de rest van Duitsland. Baden-Württemberg richt zich op natuurliefhebbers, lekkerbekken en cultureel geïnteresseerden uit onder meer Nederland. Duurzaam reizen is een belangrijke pijler.

AANPAK
Purpose Lab heeft in 2020 de campagne WilderSüden ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De strategie wordt in samenwerking met ons netwerk van media en merken uitgerold. Het onder de aandacht brengen van de diversiteit van dit gebied en het bereiken van de bewuste en ondernemende reiziger, staan centraal. De activiteitenkalander bestaat uit een launchcampagne met persbericht, nieuwsbrieven en social media, een experiencial trip voor media, diverse online campagnes met vooraanstaande reisblogs en -platforms en offline campagnes met Lonely Planet.

RESULTAAT

De activiteiten binnen de campagne zijn pre-corona afgetrapt met een launchcampagne. Tijdens corona is de bestemming top of mind gebleven dankzij webinars voor media en het seeden van de landingspage 'DreamNowVisitlLater'. In het najaar zullen onder meer de experiencial trip voor media en diverse campagnes hervat worden.

Het zuiden van Duitsland is verrassend wild en ongerept: donkere bossen, brullende ravijnen en betoverde moerasweiden geven een origineel beeld van de natuur. De combinatie van ongerepte natuur en zonnig weer is onverslaanbaar. Dit maakt Baden-Württemberg tot een grote attractie voor natuurliefhebbers van over de hele wereld. Purpose Lab is al jaren onze strategische partner in de Nederlandse markt. Hun expertise en sterke netwerk zijn een cruciaal onderdeel geworden van onze marketing.
Anna Wagner
Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg
Wilder Süden 1
Wilder Süden 3
Wilder Süden 4