Reistrends-2019

Onderzoek Trends

Op de Vakdag van de Vakantiebeurs presenteerde Tessa aan de Stegge de reistrends voor 2019. De presentatie Travel Trends 2019 omvatte een compacte compilatie van onderzoeken, nieuwe initiatieven en drijfveren van reizigers.

ACHTERGROND
De Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht is een jaarlijks evenement waar reisprofessionals elkaar treffen voor zakelijke kansen, om te netwerken en kennis over trends en ontwikkelingen te vergaren. Het programma van de Vakdag biedt inspiratie en handvatten voor het aankomende reisjaar.

AANPAK
Purpose Lab’s oprichter Tessa aan de Stegge dook net als de jaren ervoor in de trends voor het komende reisjaar. Het onderzoek richtte zich op maatschappelijke ontwikkelingen en diverse cijfermatige onderzoeken op het gebied van reisgedrag. Om de trends handen en voeten te geven maakte Tessa een inventarisatie van initiatieven van start-ups, bestaande reisbedrijven, DMO’s, locals en reizigers. Het onderzoek richtte zich specifiek op reistrends op het gebied van verantwoord toerisme. Meer dat onderzoek lees je hier.

RESULTAAT
De presentatie op de Vakdag werd druk bezocht door professionals en media. De gepresenteerde inzichten gaven stof tot netwerken, nadenken en discussie. Het onderzoek werd enthousiast ontvangen door de aanwezige journalisten, nieuwsmakers en bloggers wat publiciteit opleverde over de consumentendagen van de Vakantiebeurs.

Vakantiebeurs-Tessa-aan-de-Stegge