sunnycars

Roadtrippers Club

Voor all-in autoverhuurbedrijf Sunny Cars ontwikkelde Purpose Lab de Sunny Roadtrippers Club: een campagne die doelstellingen gericht op naamsbekendheid, groen rijden en online optimalisatie effectief samenbrengt.

ACHTERGROND
Marktleider Sunny Cars is een van Europa’s grootste onafhankelijke autohuur specialisten met aanbod in 120 landen. De handige en heldere all-in formule maakt het voor iedereen mogelijk om op transparante wijze en zonder zorgen een auto te huren. Sunny Cars is ook een sterke partij op marketingvlak en communiceert de kernpropositie all-in autohuur op slimme wijze.

AANPAK
Purpose Lab ontwikkelde een campagne en voert deze uit. Doelstellingen omvatten het vergroten van de kennis over Sunny Cars’ all-in concept, het nog beter online vindbaar maken van specifieke destinaties voor autohuur en het bekender maken van de mogelijkheid om de CO2 uitstoot van de huurauto te compenseren en zo milieuvriendelijker te roadtrippen. De Sunny Roadtrippers Club is een community van circa 100 online en offline media-ambassadeurs met affiniteit met reizen en roadtrips, een hoge autoriteit en publiek dat past bij Sunny Cars. Deze roadtrippers zetten door middel van blogs, artikelen, social media posts en video’s een vakantie in het buitenland met huurauto van Sunny Cars in de schijnwerper. De content wordt gemaakt op basis van roadtrips gesponsord door Sunny Cars, budget, wetenswaardigheden en onderzoeken op het gebied autohuur.

RESULTAAT
De Sunny Roadtrippers Club is een geliefde community voor travel bloggers en reisjournalisten. De heldere voorwaarden rondom samenwerking, een uitstekend autohuur product om uit te proberen en het ontvangen van interessant nieuws om de content vorm te geven hebben een win-win gecreëerd tussen de behoeften van media en de doelstellingen van Sunny Cars. Honderden inspirerende artikelen en blogposts over roadtrippen in het buitenland met een all-in autohuurformule zijn gepubliceerd en lezers zijn zich bewust geworden van de optie om CO2 uitstoot te compenseren.

De campagne werd in het jaar 2020 gecontinueerd, vanwege Covid-19 is deze afgebroken.

De beelden zijn van ExpeditieAardbol, LaVieSanne, Manify en FitBeauty.

Purpose Lab heeft voor Sunny Cars de Sunny Roadtrippers Club opgezet en managet deze waarin veel fijne samenwerkingen met contentmakers zijn ontstaan. Purpose Lab en Tessa denken goed mee, zijn initiatiefrijk en altijd bereikbaar.
Suzanne Al
Sunny Cars
Sunny-Cars-roadtrippen
Sunny-Cars
Roadtrip-kids