Campagne-letland1

Campagne Letland

Voor Letland ontwikkelde Purpose Lab in samenwerking met niche contentmakers een influencer marketing campagne gericht op verantwoord toerisme.

ACHTERGROND
Wie aan Letland denkt, zegt “Riga”. LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) stelde zichzelf als doel om het land in brede zin in de kijker te zetten bij een publiek dat betekenis wil geven aan z’n vakantie. Letland is letterlijk een groene bestemming. Het land telt een kustlijn van 500 kilometer en meer dan de helft van de totale oppervlakte van deze Baltische staat bestaat uit bos. Letland is ook het thuisland van een van de wildste watervallen van Europa en in de zomer geniet de bevolking van 20 uur zonlicht per dag.

AANPAK
Letland nam Purpose Lab in de arm voor het project Promotion of International Competitiveness in Tourism van het European Regional Development Fund. Deze influencer marketing campagne die Purpose Lab in samenwerking met de niche contentmakers uitvoerde richtte z’n pijlen op de thema’s Food, Outdoor en Art & Design. MixedGrill, LittleSpoon, ModerneHippies en Professional Wild Child reisden het Baltische land door in gezelschap van lokale Letse ‘buddies’ en beleefden zo Letland als een local. Ze logeerden ze in een historisch sanatoriumgebouw, stonden op de gastenlijst van de eerste kunstbiënnale van Riga en ook stond een wandeling over een moeras op het programma.

RESULTAAT
De content die voortvloeide uit deze campagne bracht de eigenzinnige en karakteristieke kanten van het land voor het voetlicht. Letland bleek meer dan verrassend en dat was terug te zien in de Instagram take-over en de artikelen, posts in social media en YouTubevideo die in totaal 250.000 volgers bereikten. De campagne werd onder meer besproken door Adformatie.

Wil je meer lezen over deze campagne? Lees er over op de inspiratieblog.

Het Purpose Lab team begreep meteen wat we nodig hadden en heeft overduidelijk haar best gedaan om de juiste contentmakers te selecteren voor onze campagne voor verantwoord toerisme. Ze waren betrouwbaar en de resultaten waren het het helemaal waard!
Lelde Beņķe
Investment and Development Agency of Latvia
Little Spoon
Little Spoon-food
Moderne-Hippies
Moderne-Hippies-1
influencer marketingLetland1
Mixedgrill-Riga