Zwitserland Toerisme

Travel Project

Voor Zwitserland Toerisme en haar regionale key partners ontwikkelde Purpose Lab het Conscious Travel Project: een co-creatie van experts, wetenschappers, ondernemers en media rondom bewust reizen en de kansen die hierin liggen voor de bestemming Zwitserland.

ACHTERGROND
Zwitserland neemt wereldwijd het voortouw in (ecologische) duurzaamheid, maar staat bij slechts 12% van de Nederlandse reizigers en 14% van de Vlamingen bekend als duurzaam vakantieland. Op toeristisch vlak is Zwitserland vooruitstrevend. Zo maakt een uitgekiend treinnetwerk het mogelijk om eenvoudig en milieuvriendelijk door Zwitserland te reizen en staan er 153 SAC-berghutten, verspreid door het land. Zwitserland telt één nationaal park en zeventien natuurparken. Het Zwitserse concept “Tavolata” brengt lokale culinaire tradities en toeristen bij elkaar. Dit heeft het een positieve impact op de economie en op de promotie en het gebruik van lokale productie en het behoud van cultuur.

AANPAK
Purpose Lab ontwikkelde het Conscious Travel Project en voert deze in nauwe samenwerking met het team van Zwitserland Toerisme Nederland en een netwerk van betrokken experts in duurzaam reizen uit. De doelstelling van het project is de ontwikkelingen en de potentie van duurzaam reizen te onderzoeken en de uitkomsten hiervan om te zetten in concrete kansen. Het 1.0 stadium van het project bestaat uit een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, een netwerkevenement en een Trip & Summit in Zwitserland. In 2021 bestond het 2.0 project uit campagnes, de ontwikkeling van reizen door travel influencers en een festival voor consumenten.

RESULTAAT
25 gepassioneerde experts uit Zwitserland, Nederland en Belgie zijn met een lange termijn visie betrokken bij dit project. Het onderzoek laat onder meer zien dat mensen meer interesse krijgen in duurzaam reizen, zodra ze er meer over weten. Bewustwording, informatievoorziening en het actief betrekken van de reiziger blijken een sleutelrol te hebben. Innovatieve ervaringen in duurzaam reizen moeten voldoen aan een aantal bekende en nieuw ontvouwde vereisten. De onderzoek- en conceptresultaten van het project zijn uitsluitend bedoeld voor intern gebruik van Zwitserland Toerisme en haar partners. Deze inzichten zijn doorvertaald naar productontwikkeling, marketing en een festival. Zwitserland Toerisme integreerde in 2021 het Conscious Travel Project in de nieuwe centrale duurzaamheidsstrategie Swisstainable.

Credits
De credits voor de video van dit project zijn voor Elise Wiebes van Meraki Studios, de fotografie is verzorgd door Chris König en het artwork gecreëerd door onze designpartner The Wiebes Agency. De credits voor de headerfoto zijn Bern, Alphütte Tronegg, ©Anja Zurbrügg.

Bewust en duurzaam reizen speelt een belangrijke rol voor het toerisme in Zwitserland. Vooral in deze tijd, waarin duurzaamheid alom vertegenwoordigd lijkt te zijn, wilden we, Zwitserland Toerisme, dit zeer gevoelige en belangrijke onderwerp samen met experts op dit gebied aanpakken. Met Purpose Lab hebben we een sterke sparringpartner gevonden met het juiste netwerk, expertise en gelijkgestemde visies om co-creatie tot stand te laten komen.
Priska Renold
Zwitserland Toerisme
Conscious Travel Project 5
Conscious Travel Project 2
Conscious Travel Project 3
Conscious Travel Project 13
Conscious Travel Project 2
Conscious Travel Project 5
Conscious Travel Project 12
Conscious Travel Project 11
Conscious Travel Project 8
Conscious Travel Project 1
Conscious Travel Project 16
Conscious Travel Project 14
Conscious Travel Project 15
Conscious Travel Project 3
Conscious Travel Project 4
Conscious Travel Project 10
Conscious Travel Project 7
Conscious Travel Project 6