Baden-Wurttemberg-duitsland

Kwaliteitstoerisme

Voor de Duitse regio Baden-Württemberg stimuleert Purpose Lab de komst van verantwoorde toeristen en natuurliefhebbers uit de Nederlandse markt.

ACHTERGROND
Baden-Württemberg ligt in het zuidwesten van Duitsland en heeft een ruige natuur, mediterrane invloeden, relaxte sfeer, mooie steden en veel culinaire, architectonische en historische plekken. De regio is naar eigen zeggen The sunny side of Germany en doet veel dingen net even anders dan de rest van Duitsland. Baden-Württemberg richt zich op natuurliefhebbers, lekkerbekken en cultureel geïnteresseerden uit onder meer Nederland.

AANPAK
Purpose Lab is werkzaam voor Baden-Württemberg als representant in de Nederlandse markt. Het lab ontwikkelde de strategie voor 2019 gericht op het aantrekken van kwaliteit toeristen en rolt deze uit in samenwerking met media uit het netwerk. Gedurende het jaar wordt een contentstrategie met persberichten, nieuwsbrieven en social media uitgezet. Ook staat een mediatrip voor journalisten in het thema Opladen in de natuur van BaWu op de planning om de natuurliefhebbers te bereiken die zoeken naar diepgang en authenticiteit. Nichethema's zoals 100 jaar Bauhaus, kastelen en lokale outdooractiviteiten worden op de kaart gezet middels mediatrips en persoonlijke contentsamenwerkingen met bloggers en journalisten.

RESULTAAT

De activiteiten voor Baden-Württemberg zijn over heel het jaar verspreid uitgevoerd. Het belangrijkste doel - authentieke publiciteit creëren die de diversiteit van de regio laat zien - is ruimschoots behaald met lovende publicaties door onder meer Metro, Modernehippies en VRIJ Magazine.

Baden-Württemberg is een attractie voor natuurliefhebbers van over de hele wereld. Purpose Lab, daarvoor Cherry LAB, is al jaren onze strategische partner op de Nederlandse markt. Hun expertise en sterke netwerk is een cruciaal deel van onze marketing.
Manuel Mielke
Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg
Baden-Wurttemberg-representatie
Baden-Wurttemberg-toerisme
Baden-wurttemberg-mediareis-b
Swabische-Alpen-marketing-b