Purpose Lab gelooft dat verantwoord reizen en commercie kunnen samengaan

Verantwoord-reizen
De filosofie van Purpose Lab streeft naar verantwoord reizen door de focus te leggen op de voordelen voor de reizigers.

Verantwoord reizen

Verantwoord reizen: je leest er veel over op deze website. Wat is die filosofie van het maken van bewuste keuzes en hoe serieus neemt de consument dit? Purpose Lab gelooft dat de nadruk leggen op de waarde van bewust reizen, de sleutel is om verantwoord toerisme te vergroten.

Verantwoord-reizen-trend
Ik geloof dat verantwoord reizen alleen maar voordelen biedt. Voor de reiziger een bijzondere beleving en voor het gastland werkgelegenheid, welzijn van mens en dier en behoud van natuur en cultuur.
Tessa aan de Stegge
Oprichter Purpose Lab

Filosofie Purpose Lab

De groep mensen die bewuste keuzes willen maken rond hun vakantie groeit en deze groep bestaat niet meer alleen uit idealisten. Het zijn ook vooral jonge mensen die zich steeds bewuster zijn van de effecten van reizen op natuur, mens en dier. Ook zien ze waarde in kleinschalige en lokale reizen en zijn ze niet bang om van de gebaande paden te gaan. Purpose Lab streeft naar verantwoord reizen door de focus te leggen op de voordelen voor de reizigers.

Een leuke vakantie zonder schuldgevoel

Mensen halen veel geluk en ontspanning uit reizen. Een vakantie moet vooral leuk zijn voor veel mensen, maar zonder zich bewuste vragen te stellen. Eigenbelang blijkt een belangrijke drijfveer te zijn in het maken van bewuste keuzes. Onderzoek van professor Xavier Font laat zien dat de meerderheid, meer dan 70%, van de westerse consumenten bereid is om bewuste keuzes te maken, als dat de ervaring niet minder maakt. Professor Simon Kuijpers van de Radboud Universiteit zegt: ‘Mensen willen goed doen voor anderen, maar daar willen ze ook graag iets voor terug. Ze willen uitgedaagd worden, zichzelf ontwikkelen en obstakels overwinnen.” Purpose Lab ziet hier veel kansen. Overtoerisme staat lijnrecht op de groeiende vraag naar persoonlijke reiservaringen. Kleinschalige en lokale verblijfplaatsen en een deel uitmaken van het leven van de lokale bevolking is een voordeel.

Tips-duurzaam-reizen

Wat zeggen de cijfers?

Volgens een onderzoek van onderzoeksbureau Motivation, heeft meer dan de helft van de millennials de intentie om bewuste keuzes te maken, terwijl een kwart van hen niet bereid is om hun eigen plezier op te geven zoals op reis gaan met het vliegtuig. Millennials zijn geboren tussen 1980 en 2000 en blijken de meest extensieve generatie te zijn in onze geschiedenis. Volgens het CBS waren er in Nederland meer dan 3,8 miljoen mensen tussen de 20 en 40 jaar oud in 2018. De opvolger van deze generatie, generatie Z, blijkt nog meer sociaal betrokken te zijn.

Manifest

Om richting te geven in de activiteiten die het lab ontwikkelt hebben we een Manifest opgesteld. Op deze manier stimuleren we reizigers om zich als gast te gedragen in verschillende culturen en om zo veel mogelijk lokale keuzes te maken. Bekijk hier het Manifest van Purpose Lab.


Purpose Lab voor jou

Purpose Lab is specialist in het ontwikkelen en vermarkten van verantwoorde reisbelevingen met balans in duurzaamheid en commercie. Wij laten zien hoe bewuste keuzes reizen authentieker maken, een positief effect hebben op mensen en de natuur minimaal belasten. Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan en of we iets voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan de projecten of de diensten die Purpose Lab aanbiedt.