Trend andere vakantie: interview met tijdschrift FLOW

Trend andere vakantie
Reizen op een betekenisvolle manier zit in de lift! Tijdschrift FLOW interviewde Tessa aan de Stegge, oprichter van Purpose Lab, over hoe je anders vakantie kunt vieren. Wereldburgers en locals weten elkaar gemakkelijk online te vinden dankzij slimme platforms. Wat dacht je van meedraaien op een schapenboerderij? Sympathieke initiatieven genoeg om een diepere betekenis te geven aan een reis en de plek waar we te gast zijn. 

Een andere vakantie

Huizen ruilen, oppassen op een huis, vrijwilligerswerk doen in het buitenland in ruil voor kost en inwoning. Nieuw is het niet, maar door internet is het veel makkelijker geworden om wereldwijd met elkaar in contact te komen. Net zoals deeleconomie-initiatieven als spullen, maaltijden of auto’s delen, zijn ook dit soort manieren van vakantievieren aan een opmars bezig. Overal ter wereld is het mogelijk om het anders aan te pakken. De een past op een huis of doet vrijwilligerswerk, de ander gaat WWOOF-en in Canada.

'Gelijkgestemden vinden elkaar online'

Journalist Anneke Bots schreef voor tijdschrift FLOW een ode aan 'de andere vakantie'. Ze interview Purpose Lab's oprichter Tessa en ging in gesprek met vier ervaringsdeskundigen. Tessa: “In de eerste instantie werd deze vorm van vakantie omarmd vanuit financieel oogpunt, maar het gaat zeker niet alleen meer om het geld. Ook nu de economie goed gaat, blijft deze vorm van reizen namelijk populair. We zijn wereldburgers geworden. Van over de hele wereld zoeken gelijkgestemden elkaar op en door initiatieven op internet weten we elkaar steeds beter te vinden.

Interview in FLOW

Bekijk hieronder het artikel in tijdschrift FLOW:

Trend andere vakantie FLOW 1
Trend andere vakantie flow 2
Trend andere vakantie FLOW 3
Trend andere vakantie FLOW 4

Meer weten of hoe we anders vakantie gaan vieren?

Betekenis vol reizen kent nog veel meer trends, je leest ze in onze blog Reistrends 2019 verantwoord reizen. Alles weten over WWOOF-en? Kijk dan hier. Ook kun je een samenvatting van het artikel op de website van FLOW nalezen.

Purpose Lab voor jou

Purpose Lab kan je meer inzichten en inspiratie geven over trends in reizen, welke nieuwe concepten ontstaan en hoe de toekomst vorm kan krijgen. Klik voor meer informatie op onze diensen pagina.