Soria Moria Sauna: Noorwegen verbindt mythologie, natuur en architectuur

soriamorasauna
Noorwegen wordt geroemd om de ruige natuur, diepe fjorden en imposante bergen. Wat veel mensen niet weten is dat de Noren houden van mythologie. Niet alleen trollen, maar ook sprookjes over de mystiek van de natuur worden van ouder op kind doorgegeven.

Soria Moria Sauna

In Noorwegen vind je de Soria Moria Sauna. De regio Telemark, bekend van het Telemarkkanaal, liet dit adembenemende saunacomplex bouwen met als doel de regio te laten herontdekken. Het complex brengt Noorse mythologie en architectuur samen en stimuleert detourism.

Nieuw verantwoord toerisme concept

De Noren zetten verantwoord toerisme op een in deze regio. Hoe pakken ze dat aan?

Re-discovery project Tales of Norway

Soria Moria Sauna is onderdeel van een groot project dat gericht op de toeristische herontdekking van het Telemarkgebied en het 105 kilometer lange Telemarkkanaal. In diverse initiatieven, genaamd Tales of the waterway, wordt het gebied in de kijker gezet door middel van architectuur, kunst en licht. Voorlopig staan er zes projecten op de planning van architectenbureau Feste.

Soria Moria Sauna

De spectaculaire sauna is geïnspireerd op een oud Noors sprookje over een gouden paleis in de bergen. Er is gebruik gemaakt van lokale bouwtechnieken en blank hout, de gouden gloed vertegenwoordigt het gouden paleis. In Soria Moria Sauna tref je naast een sauna ook een kleedkamer en panorama ruimte aan die uitzichten geeft over het meer. Je bereikt het complex via een houten voetpad dat geïntegreerd is in het bestaande wandelnetwerk langs het meer.

Noorwegen-soria-moria-sauna
soriamorasaunaTelemark
soriamorasauna1

Afreizen naar Telemark voor een stoombad en duik in het meer?

Wil jij je vergapen aan dit prachtige stukje design? Telemark ligt op ruim 150 kilometer van Oslo. In de buurt van Soria Moria Sauna vind je het Dalen Hotel.

Purpose Lab voor jou

Purpose Lab denkt graag mee bij concepten en campagnes rondom verantwoord toerisme. Klik voor meer informatie op de campagne pagina.