House of Deeprelax laat mensen thuis op reis gaan d.m.v. slaapyoga

House of Deeprelax 1
Purpose Lab zet mensen en organisaties die inspireren tot verantwoord reizen en leven graag in het zonnetje. Of het nou gaat om een levensmissie, een manier om geld verdienen te combineren met goed doen of het aanwenden van je talent: inspirators met unieke verhalen vind je overal ter wereld en natuurlijk ook in eigen land.

House of Deeprelax

Eliane Bernhard is oprichter van House of Deeprelax en heeft van een persoonlijke ervaring haar levensmissie én business gemaakt. Ze maakt namelijk de eeuwenoude techniek Yoga Nidra voor een breed publiek toegankelijk. Eliane laat zien dat je niet in het vliegtuig of de auto hoeft te stappen om pas elders in de wereld met de betere versie van jezelf in contact te komen.

Interview met Purpose Lab

Purpose Lab interviewde deze inspirators over op reis gaan in je eigen huis en hoofd, de veranderende betekenis van duurzaamheid en op vakantie gaan om los te kunnen laten.

Eliane Bernhard

Wat is de drijfveer in jouw werk als oprichter van House of Deeprelax?

Bijna iedereen in de westerse maatschappij is moe en gestresst. We slapen met z’n allen slechter dan ooit (60% van de bevolking ervaart slaapklachten) en ook de burnoutcijfers blijven maar stijgen. We vragen steeds meer van onszelf en van ons leven. De wereld wordt alsmaar kleiner maar de mogelijkheden nemen in rap tempo toe. Toch hebben we geen idee hoe we in het hier en nu - zonder naar de andere kant van de wereld te vliegen - kunnen ontspannen. Daar wil ik met House of Deeprelax verandering in brengen. Ik bied mensen met mijn Deeprelax-methode de mogelijkheid om elk moment van de dag op een bijzondere reis te gaan. Een interne reis, begeleid door mijn stem, waarbij men in een heel diepe staat van ontspanning komt. En dat alles gewoon thuis op de bank of in bed. Dat is Yoga Nidra: een techniek die ontspannend maar tegelijk avontuurlijk en helend is.

Wat is je meest dierbare reisherinnering en waarom?

In 2009 ben ik in mijn eentje zes maanden door Zuidoost-Azië gaan reizen. Deze reis heeft mij enorm veel over het leven geleerd. In Nederland had ik in die tijd last van chronische pijnen, stress en slapeloosheid. Na een maand in Azië lukte het mij om alle spanningen en verwachtingen van Nederland los te laten en volledig in het nu te leven. Wat een geluksgevoel! Dat was het grootste cadeau ooit. Ik voelde mij gezond, het leven was als een flow en ik had volledig vertrouwen in mijzelf. De inzichten die ik daar heb opgedaan vormen nu de basis van House of Deeprelax zodat je op elk moment in je leven en waar dan ook dat gevoel te kunnen creëren. Je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld.

Hoe kijk je aan tegen de ecologische, economische en/of sociologische impact van reizen?

Reizen is essentieel voor de ontwikkeling van de hedendaagse mens. Zonder reizen hadden wij misschien nooit kennisgemaakt met die bijzondere wijsheden uit het Oosten. Door middel van reizen worden we wijzer, kunnen we mensen over de hele wereld helpen en kunnen we idealiter als één wereld optreden. Veel gebieden zijn afhankelijk van toerisme en ik vind het mooi om te zien dat we daar steeds bewuster naar proberen te kijken. Niet op vakantie gaan en drie weken op het strand bakken, maar een onderdeel van een stad of land zijn; leven zoals deze mensen leven. Bewust leven en reizen is hot. Toch vind ik het lastig dat men tegenwoordig wel heel snel ergens het label duurzaam kan opplakken. Ik denk dat we zo het doel voorbij schieten en dat straks niemand meer weet wat duurzaam nu eigenlijk echt betekent.

House of Deeprelax

Wat is tot nu toe het hoogtepunt in je carrière op het gebied van ondernemen?

Ik denk dat ik mij op dit moment op mijn hoogtepunt bevind. Ik heb het eerste Yoga Nidra platform van Nederland gelanceerd, dat een grote verandering in de wereld wil brengen. Mensen zijn erg toe aan een nieuwe leefstijl toe en haken massaal aan. Ik mag elke week een nieuwe, magische mentale reis samenstellen en inspreken. Vervolgens luisteren duizenden mensen thuis op hun eigen bank naar mijn stem om zo aan deze herstellende sessie deel te nemen.

Wat kunnen we binnenkort nog van jou verwachten?

Het House of Deeprelax platform is een 'The Gateway to a New Life'. Via dit platform kun je elke dag met de online sessies op een magische innerlijke tocht, volg je online trainingen over een relaxte en succesvolle levensstijl, koop je kaartjes voor live-sessies en doe je wekelijks veel inspiratie op in het online magazine. Binnenkort zullen wij ook luxe leventransformerende retreats organiseren. Mijn doel is om, over een paar jaar, over de hele wereld, mensen mee te nemen op deze reizen en hen zo gewenste optimale rust te brengen.

Tot slot, welk persoonlijk advies rondom verantwoord reizen zouden jullie nog willen delen?

Bewust leven is hip, we willen het allemaal en toch hebben we geen idee hoe we dit moeten combineren met alle eisen van het drukke leven. We leven van vakantie naar vakantie en vinden soms alleen rust op de yogaschool of in de spa. Het zit hem volgens mij heel erg in het veranderen van bepaalde inzichten en overtuigingen bij jezelf; weten dat alles goed is, dat jij helemaal goed bent. Dat als je nu stilstaat de wereld niet vergaat en jij nog steeds heel veel waard bent. Dat we vaak alleen maar in ons overlevingsmechanisme opereren, terwijl we zoveel meer zijn. Die rust die altijd al in jou zit, vind je wanneer je je loskoppelt van al die gedachten, je lichaam en de chaos om je heen. Dat is mijn mantra om rustig te blijven in deze enorm drukke periode van mijn leven.

En dat is precies wat Deeprelax Yoga Nidra met je doet. Je gaat op reis en komt daardoor terug bij jezelf. Daar waar het allemaal begint, en eindigt.

Meer weten?

Wil je Eliane ook volgen of (nog) een proefsessie Yoga Nidra luisteren? Ga dan naar de website of volg het Instagram kanaal.