Zwitserland Toerisme & Purpose Lab: Conscious Travel Project

Conscious Travel Project 2020
Voor Zwitserland Toerisme en haar regionale key partners ontwikkelde Purpose Lab het Conscious Travel Project: een co-creatie van experts, wetenschappers, ondernemers en media rondom bewust reizen en de kansen die hierin liggen voor de bestemming Zwitserland.

Bewuste benadering duurzaam toerisme

Duurzaam reizen is een breed begrip, wij geloven dat dit alleen bereikt kan worden door het bewustzijn rondom kennis en beslissingen te vergroten. Het Conscious Travel Project benadert duurzaamheid vanuit drie perspectieven - ecologisch, economisch en sociologisch. Het belangrijkste doel van het project is het onderzoeken en ontwikkelen van potentiële duurzame reiservaringen in Zwitserland die een minimaal belasting zijn voor de omgeving and een positief effect hebben op mensen, cultuur en natuur. Bij het project zijn in totaal 25 experts betrokken uit Nederland, België en Zwitserland. De looptijd van het project is voorzien voor 2019-2021.

Conscious Travel Project

Wil je meer zien en weten over het proces van Conscious Travel Project tot nu toe? Bezoek dan de projectpagina voor achtergrondinformatie, foto's en de video van het 1.0 project.

Conscious Travel Project 11

Credits: Chris König / www.chriskonig.com

Toe aan een onderzoeksproject?

Heb je interesse om een project in duurzaam reizen te co-creeëren met Purpose Lab? Laat het ons weten via de contactpagina.