Champing: wat we kunnen leren van de magische combi van kamperen en kerken

Champing-engeland-header
Champing is een duurzame manier van overnachten. Het woord is een mix tussen de woorden church en camping. Je kampeert in dit geval dan ook in een kerk. Na een heerlijke nacht slapen in een kerk word je uitgerust wakker en kun je ook nog eens een smakelijk ontbijt verwachten.

Champing

Voor 49 pond per nacht is het al mogelijk in het Verenigd Koninkrijk. Zo kan er ‘gechampt’ worden in bijvoorbeeld St. Cyriac kerk en St. Julitta kerk in Swaffham Prior vlakbij Cambridge, maar ook in plekken als Alswincle, Norhhamptonshire, West Stourmouth en Fordwich. De bedenker van het concept, The Churches Conservation Trust, noteerde sindsdien record na record en inmiddels staan er nog veel meer kerken op de planning die hun deuren als accommodatie openen.

Reistrend champing

De reistrend champing bestaat al sinds 2015 en is niet nieuw, maar wel inspirerend!

Champing-kids

Wie hebben er allemaal baat bij?


Buiten het feit dat het bijzonder is om in een kerk te overnachten, help je ook nog eens de plaatselijke gemeenschap. Dit past perfect in de behoefte van een groeiende groep reizigers die iets goed willen doen op vakantie. Het steunen van de plaatselijke kerkgemeenschap past daar goed tussen. Ook krijgen kerken weer een andere betekenis en behouden mede hierdoor hun waarde. Een deel van de opbrengst gaat naar onderhoud van het gebouw. Een win-win situatie dus!

Champing

Ook in een kerk logeren? Zo werkt het.

Houd je van het mysterieuze van een kerk, lijkt het je bijzonder om eens onder een Mariabeeld wakker te worden en reis je graag op een manier die positieve impact maakt? Ga dan zeker champen. Je maakt kennis met honderden jaar geschiedenis en komt echt in aanraking met de lokale bevolking. Of je nou met 2 personen bent of met een groep van 12, alles is mogelijk. De kerk regelt zelfs ontbijt en leuke activiteiten in de buurt, dus voor alles wordt gezorgd. Meer info via de website van Champing.

Purpose Lab voor jou

Heb je belangstelling voor trends en wat ze voor jouw merk zouden kunnen betekenen? Purpose Lab ontwikkelt op onderzoek gebaseerde trendpresentaties en campagnes. Meer informatie vind je op de pagina's lezingen, onderzoek en campagnes.