Purpose-Lab-lezingen

Lezingen

Inspiratie nodig voor een brainstorm, kick-off event, strategische sessie of congres? Of handvatten voor een product of campagne waar toerisme en commercie hand in hand gaan? Purpose Lab ontwikkelt lezingen en presentaties die frisse inzichten geven over de behoeften van reizigers, duurzame innovatie en succesvolle verdienmodellen. Van een inspirerende talk voor een grote groep tot een diepgaande sessie op maat door oprichter Tessa aan de Stegge of een expert uit ons lab-netwerk.

Werk je voor een onderneming of bestemming waar verantwoord toerisme een aandachtspunt is? Of is het jouw taak om verantwoord toerisme intern prioriteit te maken en zoek je inspiratie? De lezingen geven inzicht in succesfactoren. Purpose Lab streeft naar zoveel mogelijk kennisdeling rondom de mogelijkheden om verantwoord te reizen, beleid te maken en te ondernemen. Voor organisaties zonder winstoogmerk zijn toegankelijke tarieven daarom bespreekbaar.

lezing-duurzaam-toerisme

Conscious Travel Trends

LEZING
Bewust keuzes maken en duurzaam reizen zijn hot topics met snelle ontwikkelingen. Zowel de positieve effecten van reizen voor de gezondheid van de reizigers, als de impact op ecologisch, sociologisch en economisch vlak worden belicht. De vraag naar persoonlijke ervaringen groeit, net als het overtourism. De lezing Conscious Travel Trends met prikkelende voorbeelden van bestemmingen, organisaties en reizigers staan in deze lezing centraal.

DUUR
20-40 minuten

GESCHIKT VOOR
Kick-offs
Congressen
Relatie-evenementen

Travel Trends 2019

LEZING
Wat zijn reistrends voor 2019? Trends en hypes, paradoxale consumentenbehoeften, cijfers van onderzoeksbureaus: soms zie je door de bomen het bos niet meer. De manier waarop mensen willen reizen en vakantie vieren is constant in beweging. De lezing Travel Trends 2019 praat je bij over onder meer de Detourvakantie en de groepsreis die terug is van weggeweest. In een half uur ben je back on track dankzij een visueel aansprekende trendanalyse.

DUUR
20-40 minuten

GESCHIKT VOOR
Kick-offs
Congressen
Relatie-evenementen

Onderzoek op maat gepresenteerd

ONDERZOEK + PRESENTATIE
Ben je benieuwd wat de meest relevante trends voor jouw merk zijn en hoe je concullega’s in binnen- en buitenland deze al toepassen? Purpose Lab verzorgt onderzoeken en aansluitende lezingen op maat voor stakeholder evenementen, kick-offs en brainstorms. Aan de hand van je onderzoeksvraag krijg je verhelderende inzichten in de ontwikkelingen en hands-on tips. Indien wenselijk met een implementatie-workshop.

DUUR
In overleg

GESCHIKT VOOR
Strategiebepaling
Presentatie van plannen

Micro Vakanties

LEZING
Niet alleen reizen naar het buitenland, ook vakanties dichtbij huis groeien in populariteit. Regelmatig willen bijtanken, het willen vermijden van vakantiestress en de trend om elkaar ervaringen cadeau te geven in plaats van cadeaus: het zijn allemaal redenen dat vrijetijdsbesteding in eigen land geliefd is. De lezing brengt de trends binnen micro-vakanties in kaart, van de Cocontrip tot Fixvakantie.

DUUR
20-40 minuten

GESCHIKT VOOR
Kick-offs
Congressen
Relatie-evenementen

Het Travelmedia Congres brengt jaarlijks 200 marketing- en reisprofessionals samen. Tessa deelde op ons congres inspirerende inzichten over impact travel. Met een onderbouwde keynote maakte ze de reissector bewust van de veranderingen die zich voordoen.
Frederik de Roo
Travel Media